Els serveis de Culturània

Senyalització del patrimoni cultural i natural

Realitzem plans de senyalització de forma integral. Treballem tots els aspectes del projecte des de les tasques de recerca i documentació, la redacció dels continguts, la gestió dels codis QR amb informació complementària, les traduccions, el disseny i la maquetació, la fabricació i subministrament del material, el transport i la seva instal·lació. Una senyalització que dóna visibilitat els edificis històrics i els espais naturals d'un poble i que permeten destacar els seus valors identitaris i culturals. També hi apliquem la perspectiva de gènere, continguts amb il·lustracions pel públic infantil i la traducció dels textos en format Braille.
Llegir més
Faristol dedicat a la figura del Petit Princep a l'Escala (Alt Empordà)
Visita virtual de la Sala de les columnes de la Presa de Susqueda (La Selva)

Visites virtuals d'espais històrics

Us convidem a fer un passeig virtual a espais singulars amb un alt valor històric. Una visita en format 360º i amb Zoom que permet no perdre'ns cap detall. Hi afegim tota mena d'informació complementària com textos, audioguies, fotografies HD o preguntes Quiz per a tots els públics. Una bona manera de conèixer el patrimoni a través del mòbil i després poder-ho compartir a les teves xarxes socials.
Llegir més

Recreacions en format 3D i fotografia animada d'elements culturals

Apliquem les últimes tècniques de reconstrucció en format 3D, la fotografia animada i la fotogrametria per tal de visualitzar elements que no s'han conservat o ho han fer de manera parcial. A més incorporem tot un seguit d'informacions complementàries com textos explicatius, imatges antigues, vídeos o àudios. Donem forma a una recreació que permet entendre i compendre millor la nostra història. Una imatge val més que mil paraules!
Llegir més

Estudis històrics i arquitectònics

Determinats edificis i monuments que tenen una catalogació protegida que requereixen d'estudis històrics especialitzats per tal de conèixer el seu orígen i evolució. Mitjançant l'elaboració d'una memòria que acaba esdevenint una peça fonamental en els projectes arquitectònics de rehabilitació. Oferim el servei integral de totes les tasques que requereixen aquest tipus d'informes. Estudis documentals, estudi de paraments, evolució cronoestuctrual, la tramitació dels permisos corresponents amb l'administració pública i la reproducció de l'edifici a partir de la fotogrametria. També elaborem catàlegs de patrimoni de municipis, amb l'estudi i anàlisi dels elements d'interès històrics i cultural.
Llegir més

Museografia

Treballem els projectes museogràfics des de diferents òptiques. Ens ocupem de totes les tasques que requereixen la planificació, organització i execució de mostres efímers, exposicions temporals i sales permanents de museus i centres culturals. Podem dur a terme el comissariat, el disseny-conceptualització i el subministrament del material necessari per fer visible i possible qualsevol tipus d'exposició.
Llegir més